Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rumień

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rumień

właściwie, to nie jestem pewna, czy dobrze zdiagnozowałam swój problem,ale wydaje mi się , ze mam rumień na policzkach z obu stron. coś takiego,jak obrazek na tej stronie, tylko troche mniejsze o odrobine mniej widoczne: DERKO-MED Centrum Medycyny Estetycznej i Dermatologii

to takie czerwone "placki" pokrywające prawie całą skórę na policzkach. może nie czerwone, ale ... rózowe. nie jest to moja życiowa tragedia, nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, ALE doszłam do wniosku, ze to jest własciwe jedyny powod, dla ktorego się w ogóle maluję...
    no i moje pytanie brzmi, czy da się to jakoś zwalczyć... bo maskować już nie chcę ... naprawdę czasami nakładam tony podkładów i korektorów, by tego nie było widać. wolałabym się tego pozbyć, ale ... nie mam pomysłu ,jak to zrobić.. może macie podobny problem???

Prawdopodobnie masz skórę naczyniową, a jeśli rumień jest tak długotrwały jak mówisz warto byłoby odwiedzić dermatologa, bo mogą to być początki trądziku różowatego.
    Do skóry z takimi problemami polecam apteczne produkty Ziaji oraz Pharmaceris do skóry naczyniowej lub z trądzikiem różowatym. Bardzo ładnie koją skórę i łagodzą zaczerwienienia.

Comment

Rzeczywiście to może być problem cery naczynkowej albo może to efekt uczuleniowy. Mojej koleżance coś podobnego przytrafiło się po zabiegu oczyszczającym twarzy. Osobiście skonsultowałabym to albo z dobrą kosmetyczką albo dermatologiem. Oprócz kosmetyków jakie wymieniła agam, proponuję serię do cery naczynkowej z Floslek. Chyba nie muszę pisać, że najlepszy efekt uzyskuj się przy stosowaniu całej serii.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X