Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tańcze vs droższe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tańcze vs droższe

Zastanawiam się ostatnio nad tym, co tak naprawdę bardziej się opłaca ... Kupić jedną droższą rzecz dobrej marki (np. Tommy Hilfiger), czy 5 ciuchów z H&Mu .. Zawsze myślałam, że wolę mieć 5 bluzek bezmarkowych, niż jedną ze znaczkiem, ale ostatnio widzę po moich ciuchach, że bardzo szybko się psują, mechacą, niszczą, rozciągają i po kiklu miesiącach zupełnie nie nadają się do noszenia. Za to mój chłopak (zwolennik znaczków) twierdzi, że ciągle nosi swetry i koszule, które kupił 5 lat temu i w ogóle nie tracą na jakości ... Więc moje pytanie brzmi: co się wg was bardziej opłaca? co wy wybieracie?

Ja na ogół wybieram te "5 tańszych", ale głównie dlatego, że znam siebie i wiem, że za pół roku, rok i tak mi się znudzą pewne rzeczy, a to jest właśnie w sam raz, żeby te troche może gorsze rzeczy znosić i podniszczyć Markowe ciuchy kupuję jak na coś szczególnego "zachoruję", strasznie mi się coś spodoba i nie moge wprost tego nie mieć ;P Ale jednak raczej wybieram tańsze ubrania. Wole częściej sobie kupić jakiś nowy ciuszek po prostu

Comment

ja nie patrzę na markę tylko na materiał - jak widzę, że np. w h&m jest ciuch dobrej jakości, to bez obaw go kupię. nie omijam też sklepów typu peek&clopenburg (bardzo często robia przeceny, można kupić markowy ciuch w super cenie!!!). oczywiście jak przechodzę koło odzieży używanej, też wstąpie - tam jakos materialów czasami bije na glowe markowe sklepy a ceny... same wiecie

Comment

zgadzam się z moimi przedmówczyniami - liczy się głównie jakość, ponieważ nie można od razu zakładać, że jeśli jakiś ciuch pochodzi z H&Mu to raczej wkrótce spiszemy go na straty i odwrotnie, jeśli posiada markową metkę to będzie nam służył bardzo długo.

moja polityka dotycząca droższych i tańszych ubrań opiera się na kupowaniu zwykłych, potrzebnych na co dzień ubrań w sieciówkach (np. czarne koszulki - nawet markowych nie użytkujemy zbyt długo, ponieważ szybko tracą swój kolor), a płaszczy, butów i torebek w droższych. wychodzę z założenia, że zakup płaszcza nawet w tańszych sklepach jest dość znacznym wydatkiem, więc dołożenie jeszcze drobnej sumy w tym wypadku zagwarantuje mi rzecz dobrej jakości, w której spędzę zapewne większą części sezonu wiosennego i jesiennego. co do butów to dbam w ten sposób o swoja wygodę i zdrowie - buty droższe będą miały odpowiednio wymodelowaną konstrukcję, stabilny obcas, a wszystko to z porządnych materiałów, czego nie można powiedzieć o szpilkach z np. H&Mu cz Zary. co do torebek to pewnie same wiecie jak jest - nigdy ich za dużo, a jeśli są dobrej jakości to posłużą bardzo długo

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
        X