Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pantera, zebra .. - co sądzicie o zwierzęcych motywach?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pantera, zebra .. - co sądzicie o zwierzęcych motywach?

No właśnie ? Co o nich sądzicie? Są w tym sezonie ( z resztą nie tylko w tym ) bardzo modne.. Sama ma kostium kąpielowy w zebrę. Ale zastanawiam się, czy to nie jest trochę obciach... Tzn... Mnie te motywy się podobają, ale chiałabym zapytać was, jak je oceniacie. I, czy to nie jest tak, że łatwo z tą panterą przesadzić..? I co zrobić, żeby jednak nie przesadzić i wyglądać stylowo??

hej, trend zwierzęcy jest supermodny już od dłuższego czasu, choć dekadę wcześniej taki motyw traktowany był jak esencja kiczu. ja osobiście wolę panterę od zebry, ponieważ jest powiedzmy bardziej "klasyczna" pojawiła się wcześniej, ponieważ już od czasów mody na estetykę art deco święci swoje triumfy, będąc potem symbolem luksusu. funkcjonowała przez lata na podobnej zasadzie, aż po ten odważny deseń sięgnęła w subkultura punkowa. potem w latach 80' pantera znów wróciła jako symbol bogactwa, co zauważyć możemy na przykładzie ubrań postaci z serialów takich jak np. "Dynastia". Lata 90' jak już wspomniałam odrzuciły ten deseń, który teraz silnie dominuje.

bardzo lubię stosować w swoich stylizacjach właśnie taki panterkowy deseń, jednakże uważam, że nie należy przesadzić. fajnie będzie wyglądać strój dopełniony tego typu akcentami, ale pokrycie się cętkami od stóp do głów to nie najlepszy pomysł

Comment

co za zużo to niezdrowo, więc jak jest tylko jeden element to spoko, ale jak więcej.... to już nieelegancko.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X