Właśnie...jak się ubrać, żeby wyglądać odpowiednio? Tak, żeby pokazac się pracodawcy z dobrej strony. Spódnica, czy spodnie? Zawsze biała bluzka? Żakiet? Poradźcie mi coś, bo niedługo będę szła na pierwszą taką rozmowę w moim życiu i się troche denerwuje...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną?
Collapse
X
-
Nie powiem chyba nic nowego- skromnie, ale elegancko Również jeszcze zależy gdzie idziesz. Jeśli np będziesz sprzedawać hotdogi w budce na ulicy możesz sobie darować strój galowy, ale również powinnaś wybrać coś, co pokaże, że jakakolwiek to praca nie jest, podchodzisz do niej poważnie i chcesz ją dostać.
Ja na swoje rozmowy zakładałam nieraz czarne jeansy, do tego buty na obcasie i szary sweterek nałożony na białą bluzkę. Czasem spodnie zamieniałam na spódnice Żakiety też są bardzo dobrym pomysłem na rozmowę o prace
-
jeśli chcesz zrobić naprawdę dobre wrażenie to postaw na skromną elegancję:
- buty na obcasie (dodadzą Ci trochę wzrostu, sprawią, że nie zapomnisz, aby utrzymywać odpowiednią, wyprostowaną postawę, a Twoje nogi będą dzięki nim wyglądać zgrabniej)
- żakiet + spódnica (najbardziej klasyczny i poważny zestaw, spodnie mogą być czasem postrzegane jako podejście bardziej "na luzie")
Comment
-
Ja na moją pierwszą rozmowę wybrałam taki zestaw:
biała koszula z lekkim dekoltem "wsadzona" w czarne rurki. do tego pasek. do tego czarne szpilki. ani zbyt sztywno, ani zbyt luźno. wybrałam taki zestaw, ponieważ nie wiedziałam , czego się spodziewać po pracodawcy. uznałam, że to będzie w miarę bezpieczne
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment