Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"dodatki" do obiadu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

  • "dodatki" do obiadu

    co zazwyczaj wybieracie ? mówię o tzw. "zapychaczach". bo ja ostatnio mam dylemat, co wybrać:
    a) ziemniaki
    b) makaron
    c) ryż
    d) kasza
    e) nic ...

    w ogóle, to zastanawiam się, dlaczego tak już się przyjęło, że do mięsa i surówki musimy zjeść coś jeszcze.. i czy to ma w ogóle jakieś uzasadnienie? Czy po prostu jemy to, żeby się NAJEŚĆ i ZAPCHAĆ? bo jesli chodzi o wartości odżywcze, to chyba niewiele korzystamy jedząc te dodatki .. mylę się???

  • #2
    NIE musimy faktycznie, tak się przyjęło, ale to żadna reguła że trzeba jeść do surówki i mięsa jakiś "dodatek". Powiem więcej- dużo zdrowiej jeść samo mięso z surówką i nie łączyć tego z węglowodanami

    Comment


    • #3
      W sumie to nigdy się nad tym nie zastanawiałam tak było i myślałam, że tak musi być a wcale tak nie jest Jeśli ktoś dba o linie to powinien wyeliminować ziemniaki. Jeśli chodzi o kaszę i ryż to nie są tuczące ale przy tym odżywcze, zdrowe. Wszystko zależy od własnych upodobań.

      Comment


      • #4
        To co, dziewczyny, mówimy STOP zapychaczom ?
        A jeśli chodzi o ryż, to słyszałam kiedyś, że "osoba, która się odchudza może zjeść łyżkę ryżu tygodniowo" ... Ale to taka informacja hmm ... od osoby, która nie zajmuje się zawodowo zywieniem . Mógłby może ktos powiedzieć, jak to jest tak naprawdę z tym ryżem? Bo panuje takie przekonanie, że jest nietuczący, wręcz odwrotnie. ALe czy to jest prawda .....?

        Comment

        Ciekawostki

        Collapse

        Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

        Najnowsze wątki

        Collapse

        Working...
        X