Często zdarza mi się taka sytuacja, że w ciągu dnia jestem na mieście i chciałabym coś zjeść, ale rozglądam się dookola i co widzę? Same budy z kebabami, chińczykami, mcdonakd, kfc, jakieś bazarowe budy z hot-godami i zapiekankami ... no, albo BARDZO drogie restauracje . No i ... co wobec tego wybrać? które z tych "dań", które wymieniłam będzie dla mnie najmniej szkodliwe?? kebab, chińszczyzna, mcdonald, kfc, zapiekanka, czy hot-dog ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"najzdrowszy" fast food
Collapse
X
-
Powiem że dużo zdrowsze jest kupienie bananu w supermarkecie i zdrowsze, jednakże rozumiem, że czasami chce się czegoś ciepłego, wieć może kanapki z Green Way są w porządku (te ciemne i bez majonezu), ale nie jestem co do tych pewna gdyż nie są jakieś tanie, jakość składników nie jet wspaniała.
Może Sphinx, ale też nie super, bo dają duże taleze, a nie porcję, poważnie... tak jakby rozmazują jedzenie po talerzu...
Będę też wdzięczna jak ktoś ujawni jakieś sprawdzone i niedrogie miejsce na posiłek.
P.S.: hot dog i zapiekanka są nawet gorsze od mcdonalda i kfc. Chińczyk już lepiej, a najlepiej chyba jednak kebab (od białka, czyli mięsa nie przetyjesz plus do tego dają sałate, więc w ogóle rewelacja).
-
Bary sałatkowe. Na przykład Chimera - mają gigantyczny wybór sałatek, tart, do tego jakiś sosik i sok z owoców lub warzyw. Super sprawa jak Ci się spieszy i nie masz czasu, żeby czekać na obiad w restauracji lub barze mlecznym. Takie sałatki są zdrowe i na dodatek nie idą w biodra, tak jak większość fast - foodów Cena też dobra, najesz i napijesz się za 10zł.
Comment
-
O no właśnie, Green Way. Mają bardzo dobre rzeczy, dietetyczne i na dodatek zdrowe. Z cenami też jest u nich dość przystępnie. Jak na tego typu fast food to naprawdę posiadają w ofercie bardzo szeroki wybór dań warzywnych itp. i mam nadzieję, że pootwiera się więcej tego typu miejsc. Koniec z McDonaldem! Trzeba się zacząć zdrowo odżywiać!
Comment
-
zdecydowanie Salad Store...pyszne pyszne pyszne sałatki. płacisz 15 zł i wiesz że jesz zdrowo i się na pewno najesz oprócz tego może czasem warto iść po prostu na lunch jeśli pora jest odpowiednia...zawsze lepszy normalny obiad niż cheeseburger z maca.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment