Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sałatki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sałatki

piszcie w tym temacie wszystkie przepisy na zdrowe sałatki, jakie znacie, mogą też być owocowe. to typ potrawy, który teraz, w lecie w szczególnosci się przydaje na upalne dni, kiedy często gęsto nie mamy apetytu na nic większego, a taka zdrowa, lekka sałatka jest w sam raz. robicie je z jogurtem, czy majonezem? a może z oliwą z oliwek?

Ja uwielbiam sałatkę, której się nauczyłam chodząc do salad store. Może nie jest ona identyczna jak tam, ale powiedzmy jest drobną wariacją na temat
    Składniki: sałata lodowa, papryka (najlepiej różne kolory), ogórek zielony, pomidor, grzanki, kawałki mięsa usmażonego na patelni (idealnie spisuje się pierś z kurczaka), może być też kukurydza do tego. do tego jeszcze feta! sos robi się z majonezu, troche rozrabia się do niego fety też plus najlepiej spisują się zwykłe sosy sałatkowe, np. francuski lub grecki, według uznania
    et voila! u mnie w domu się tym zajadają

Comment

Moja ulubiona:

Sałatka z orzechami i rodzynkami

Sałatka z orzechami i rodzynkami to doskonały deser na słodko. Przepis na sałatkę z orzechami jest prosty, a sałatka smakuje całej rodzinie. Składniki:
      10 dag orzechów włoskich
      5 dag rodzynek
      1 puszka ananasa bez zalewy
      3 duże jabłka
      2 słoiki selera marynowanego pokrojonego w paseczki
      sok z 1 cytryny
      3 łyżki majonezu
      sól
      pieprz

Wykonanie:
      Orzechy pokruszyć na kawałki. Ananasy i jabłka pokroić w paseczki. Dodać seler dobrze odciśnięty (aby nie było czuć zalewy). Rodzynki sparzyć, a następnie odcisnąć. Wszystko razem wymieszać, dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać majonez i ponownie wymieszać. Przybrać połówkami orzechów lub według uznania. Smacznego.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

There are no results that meet this criteria.

Working...
      X