Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sałatki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sałatki

piszcie w tym temacie wszystkie przepisy na zdrowe sałatki, jakie znacie, mogą też być owocowe. to typ potrawy, który teraz, w lecie w szczególnosci się przydaje na upalne dni, kiedy często gęsto nie mamy apetytu na nic większego, a taka zdrowa, lekka sałatka jest w sam raz. robicie je z jogurtem, czy majonezem? a może z oliwą z oliwek?

Ja uwielbiam sałatkę, której się nauczyłam chodząc do salad store. Może nie jest ona identyczna jak tam, ale powiedzmy jest drobną wariacją na temat
    Składniki: sałata lodowa, papryka (najlepiej różne kolory), ogórek zielony, pomidor, grzanki, kawałki mięsa usmażonego na patelni (idealnie spisuje się pierś z kurczaka), może być też kukurydza do tego. do tego jeszcze feta! sos robi się z majonezu, troche rozrabia się do niego fety też plus najlepiej spisują się zwykłe sosy sałatkowe, np. francuski lub grecki, według uznania
    et voila! u mnie w domu się tym zajadają

Comment

Moja ulubiona:

Sałatka z orzechami i rodzynkami

Sałatka z orzechami i rodzynkami to doskonały deser na słodko. Przepis na sałatkę z orzechami jest prosty, a sałatka smakuje całej rodzinie. Składniki:
      10 dag orzechów włoskich
      5 dag rodzynek
      1 puszka ananasa bez zalewy
      3 duże jabłka
      2 słoiki selera marynowanego pokrojonego w paseczki
      sok z 1 cytryny
      3 łyżki majonezu
      sól
      pieprz

Wykonanie:
      Orzechy pokruszyć na kawałki. Ananasy i jabłka pokroić w paseczki. Dodać seler dobrze odciśnięty (aby nie było czuć zalewy). Rodzynki sparzyć, a następnie odcisnąć. Wszystko razem wymieszać, dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać majonez i ponownie wymieszać. Przybrać połówkami orzechów lub według uznania. Smacznego.

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X