czytałam ostatnio różne poradniki dotyczące urody i natknęłam się w nich na stwierdzenie, że każdy człowiek powinien spać co najmniej 8 godzin na dobę. zastanawiam się czy jest to prawda, ponieważ ja zwyczajnie nie potrafię spać 8 godzin, więc długość mojego snu waha się od 6 do 7 h. czy jest t jakiś objaw chorobowy ? czy powinnam zmuszać się do snu ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ile należy spać ?
Collapse
X
-
takie sztywne zalecenia co do 8 godzin snu to efekt badań przeprowadzanych w latach 90'.
obecnie lekarze podchodzą do tej kwestii bardziej elastycznie, każdy powinien spać tyle godzin ile potrzebuje, aby odpocząć i zregenerować organizm. właśnie dlatego jedni śpią 6, a inni, po szczególnie męczącym dniu 8
czytałam również,że spanie "na siłę" może być bardziej niekorzystne, ponieważ doprowadzić może do stresu, a w efekcie bezsenności !
Najnowsze wątki
Collapse
-
Kochane, jakich kosmetyków używacie do higieny intymnej?
I czy stosujecie codziennie wkładki?...-
Channel: Tryb Życia
Dzisiaj, 03:02 PM -
-
Hej, pytanie kieruję do osób na diecie wegetariańskiej
Co macie zazwyczaj w swojej spiżąrni?...-
Dzisiaj, 01:26 PM -
-
Hej ,co mozna kupić swojej fryzjerce na otwarcie nowego zakładu . Chodzi mi o jakiś prezent do 100 zł .
-
Dzisiaj, 11:43 AM -
-
Jestem w trakcie remontu łazienki i planuję prysznic typu walk-in. Zastanawiam się nad odpływem liniowym, najlepiej z jakimś dekoracyjnym rusztem,...
-
27-01-26, 10:56 AM -
-
Cześć,szukam solidnych odwodnień liniowych do browaru. Zależy mi na stali nierdzewnej, bo mamy wilgoć, częste mycie i wysokie wymagania higieniczne...
-
Channel: Nowe Technologie
26-01-26, 06:50 PM -

Comment