czytałam ostatnio różne poradniki dotyczące urody i natknęłam się w nich na stwierdzenie, że każdy człowiek powinien spać co najmniej 8 godzin na dobę. zastanawiam się czy jest to prawda, ponieważ ja zwyczajnie nie potrafię spać 8 godzin, więc długość mojego snu waha się od 6 do 7 h. czy jest t jakiś objaw chorobowy ? czy powinnam zmuszać się do snu ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ile należy spać ?
Collapse
X
-
takie sztywne zalecenia co do 8 godzin snu to efekt badań przeprowadzanych w latach 90'.
obecnie lekarze podchodzą do tej kwestii bardziej elastycznie, każdy powinien spać tyle godzin ile potrzebuje, aby odpocząć i zregenerować organizm. właśnie dlatego jedni śpią 6, a inni, po szczególnie męczącym dniu 8
czytałam również,że spanie "na siłę" może być bardziej niekorzystne, ponieważ doprowadzić może do stresu, a w efekcie bezsenności !
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment