Ostatnio po zjedzeniu niektórych posiłków, na przykład z dużą ilością proszku do pieczenia, okrutnie dokucza mi zgaga ;/ Nie mam pojęcia jak sie jej pozbyć, albo jakie jedzenie ograniczyć, żeby się nie pojawiała. Co doradzacie? Na pewno proszek do pieczenia nie jest mile widziany
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zgaga
Collapse
X
-
pojawia się często po spozyciu pokarmów bogatych w węglowodany, zbyt tłustych lub pikantnych. zrezygnuj z potraw tłustych, ostrych, kawy, alkoholu, cytrusów. kiszonej kapusty, czekolady. ostatni posiłek jedz minimum 2-3h przed snem. zgagę łagodzi wypicie połowy szklanki ciepłej wody z rozpuszczoną sodą, albo siemię lniane - łyżeczkę siemienia zalej 1/2 szklanki wrzątku, wypij, możesz też sięgnąć po tabletki neutralizujące kwasy żołądkowe.
-
Ja też to mam. Polecam badanie krwi i oddechu na helicobacter pylori. Może być tak, że masz "koledzy" w żołądku. Warto póiść do lekarza/gastroenterologa.
To espada powiedziała to prawda, ale do tego dodam:- Nie rób zbyt długie przerwy między posiłkami
- Śniadanie rano, około 11 zjedz coś małego, około 13 obiad, ok 16:30 mały posiłek, o 20 kolacja
- nie stresuj się!! nie biegaj i śpi dobrze i długo w nocy
- Uważaj z lekami przeciwzapalnymi!!!!
Pozdrawiam
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment