Czasami zdarza mi się pójść do sauny, ale tak naprawdę nie wiem, jakie jest jej działanie na mój organizm. Wszyscy mówią, że to zdrowo chodzić do sauny, ale.... Co w tym wypadku oznacza słowo "zdrowo" ?? Czy zbyt częste wizyty w saunie mogą się na naszym zdrowiu odbić negatywnie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sauna - dobra, czy zła?
Collapse
X
-
sauna ma pozytywne działanie na nasz organizm. przede wszystkim - człowiek intensywnie się poci, wydalając z siebie wszelkie szkodliwe substancje. poprawia nam krążenie, jest dobra na schorzenia dróg oddechowych, na bóle mięśni, wszelkiego typu napięcia mięśniowe. nie należy chodzić do sauny: w ciąży, podczas infekcji bakteryjnych, przy niewydolności krazenia i chorobach wieńcowych. zawsze należy pamiętać o zimnym prysznicu po i przed o zamoczeniu nóg w zimnej wodzie.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment