hej, chciałabym wymodelować swoją sylwetkę i pozbyć się zbędnych fałdek, a dodatkowo poprawić kondycję fizyczną. poszukiwałam dość długo odpowiednich dla mnie zajęć i zainteresowały mnie zajęcia ze sztuk walki. nie jestem jednak przekonana czy pomogą mi one zrealizować wszystkie założone przeze mnie cele, nie obawiam się jednak otarć czy siniaków c; czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie zajęcia byłyby w tej kwestii najlepsze ? "Tradycyjne" karate, aikido czy kick boxing ? czy istnieją jakieś zdrowotne przeciwwskazania dla uprawiania tego sportu ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
sztuki walki ;)
Collapse
X
-
Istnieją niestety. Te sztuki walki, które wymieniłaś (nie wiem, czy wszystkie, bo moja wiedza na ten temat jest dosyć ograniczona) mogą niekorzystnie wpływać na prawidłowy rozwój kości. Tak słyszałam. Myślę, że zanim się zapiszesz, warto skonsultować się z trenerem i lekarzem , oni powiedzą Ci wszystko dokładnie ZANIM ewentualnie zrobisz sobie krzywdę
Co do tego, czy zrzucisz kilogramy, to nie jestem pewna, ale ... sam pomysł zapisania się na takie zajęcia bardzo mi się podoba, ponieważ ... będziesz czuła się bezpieczniej na ulicy , kiedy będziesz wiedziała, że potrafisz się obronić w krytycznej sytuacji
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment