Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie kosmetyki są najlepsze na słoneczne poparzenia?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jakie kosmetyki są najlepsze na słoneczne poparzenia?

witam. mam jasną karnację, ostatnio siedziałam ok 15 min. na słońcu, czytając książkę. Strasznie poparzyło mnie słońce, kilka nocy nie mogłam spać. używałam kojącego żelu do poparzeń słonecznych firmy Soraya. Muszę przyznać, że na początku zmniejszyło mi trochę ból, ale na dłuższą metę to nie działa. Możecie mi zaproponować jakieś inne kosmetyki na poparzenia?

Na większe poparzenia proponuję iść do apteki po panthenol w sprayu (w piance), a jeśli chodzi o kojące żele to np. Ziaja ma bardzo fajny żel chłodzący. Miałam go w zeszłym roku i mogę go szczerze polecić
    Last edited by Glinda; 23-06-10, 05:03 PM.

Comment

Jeśli masz taką karnację to masz stosować przed wyjściem na słońce krem SPF50 Sun Protection.
      Z tańszych kremów na poparzenia mogę polecić Alantan Plus, a z droższych i oczywiście lepszych La Squalana (ten ostatni kosztuje ponad 100zł, ale jest fajny).

Comment

kefir może mało przyjemny sposób, nie tak pachnący jak olejki i kremy, ale na pewno jeden z bardziej znanych domowych sposobów na oparzenia słoneczne. Kiedyś okładałyśmy koleżanke kefirem jak przesadziła z opalaniem i pomogło ^^ delikatnie schładza poparzoną skórę i daje ulgę. ale zdecydowanie lepiej zapobiegać niż leczyć, pamiętajcie o tym na wakacjach

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
        Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
        masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
        X