Wyrzucanie jej po jednym uzyciu byłoby okropnym marnotrawieniem pieniędzy. Ale z drugiej strony używanie przez miesiac tej samej maszynki tez nie jest dobre... Bo przeciez ona się tępi i przez to powoduje podrażnienia i uczulenia ... Stąd moje pytanie: jak długo używać maszynki "jednorazówk'', by nie marnować pieniędzy, a jednocześnie nie zaszkodzić swoim nóżkom?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ile czasu używać jednorazówki?
Collapse
X
-
Hmmm... ja ją używam dopóki jest ostra ;p No bo podrażnienia zazwyczaj mi powodują te nowe, bardzo ostre, bo bardzo drapią i przecinają na dodatek skórę ;/ Najlepsze są takie, już raz, czy dwa razy użyte - nie zacinają, ale też nie podrażniają. Ostatnio jednak wybrałam depilację - najbardziej ekonomiczna
Comment
-
A ja mam pytanie: co mówi Wam słowo "jednorazowa".. jeszcze raz: "maszynka jednorazowa", "jednorazówka"...
Sama nazwa wskazuje na to, że maszynki jednorazowe powinno stosować się jeden raz! Po goleniu na takiej maszynce pozostają bakterie, które się rozwijają i przy ponownym goleniu mogą powodować straszne choroby jak np figówka, czyli przewlekłe zapalenie mieszków włosowych. Nie polecam stosowania jednorazówek wielorazowo
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Czy może ktoś z Was zdecydował ię na połózenie paneli winylowych w kuchni?
Jak Wam się to sprawdziło i czy jesteście zadowoleni?...-
Channel: Tryb Życia
14-07-25, 09:39 AM -
-
Hey there to every single one of our soothing water enthusiasts! There's nothing quite like sinking into a soothing jacuzzi after a stressful day....
-
Channel: Kosmetyki
10-07-25, 06:25 PM -
-
Czy możecie kogoś zarekomendować? I dziewczyny jak sobie radzić z bólem przy stosunku?...
-
Channel: Ciało
09-07-25, 03:35 PM -
-
Jak się ratujecie przed upałem? Ja już mam dosyć, wszystko paruje w powietrzu
-
Channel: Ciało
09-07-25, 12:20 PM -
Comment