Wyrzucanie jej po jednym uzyciu byłoby okropnym marnotrawieniem pieniędzy. Ale z drugiej strony używanie przez miesiac tej samej maszynki tez nie jest dobre... Bo przeciez ona się tępi i przez to powoduje podrażnienia i uczulenia ... Stąd moje pytanie: jak długo używać maszynki "jednorazówk'', by nie marnować pieniędzy, a jednocześnie nie zaszkodzić swoim nóżkom?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ile czasu używać jednorazówki?
Collapse
X
-
Hmmm... ja ją używam dopóki jest ostra ;p No bo podrażnienia zazwyczaj mi powodują te nowe, bardzo ostre, bo bardzo drapią i przecinają na dodatek skórę ;/ Najlepsze są takie, już raz, czy dwa razy użyte - nie zacinają, ale też nie podrażniają. Ostatnio jednak wybrałam depilację - najbardziej ekonomiczna
Comment
-
A ja mam pytanie: co mówi Wam słowo "jednorazowa".. jeszcze raz: "maszynka jednorazowa", "jednorazówka"...
Sama nazwa wskazuje na to, że maszynki jednorazowe powinno stosować się jeden raz! Po goleniu na takiej maszynce pozostają bakterie, które się rozwijają i przy ponownym goleniu mogą powodować straszne choroby jak np figówka, czyli przewlekłe zapalenie mieszków włosowych. Nie polecam stosowania jednorazówek wielorazowo
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment