witam wszystkich, mam problem, ponieważ moja bardzo młoda latorośl (12 lat) już zaczęła borykać się z trądzikiem. w jej przypadku nie byłoby z nim takiego problemu, gdyby nie liczne wągry, którymi usiana jest jej buzia. pani dermatolog powiedziała, że jedynym sposobem na walkę z pryszczami będzie oczyszczenie mechaniczne twarzy. ja się jednak waham - czy 12 lat to odpowiedni wiek na pierwszą wizytę u kosmetyczki ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kiedy pierwszy raz do kosmetyczki ?
Collapse
X
-
Cóż, jeśli ma z tym problem, to dlaczego nie. Przecież to nie jest PRÓŻNOŚĆ, tylko sprawa lecznicza, czyż nie???
Może lepiej byłoby zaproponować jej zabieg kwasami owocowymi? Także ma działanie antytrądzikowe, a przynajmniej nie narusza skóry. Idź z córką do porządnego salonu kosmetycznego, wytłumaczcie na czym polega problem. Myśląca kosmetyczna doradzi odpowiednią metodę walki
-
Jeśli nie jesteś pewna, czy córka powinna iść na taki zabieg, może wybierz się do innej pani dermatolog i zapytaj co ona myśli na ten temat. Może ona znajdzie jakiś inny sposób na trądzik.
Comment
-
Dobry Wiek jest każdy, gdy trzeba. Można pójść przecież do kosmetyczki chociażby po to by usłyszeć co ona na te zabiegi dziecka w wieku 12 lat.
Może jeszcze czegoś w tym wieku robić nie można ale można to co jest nieszkodliwe i neutralne dla skóry..
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
There are no results that meet this criteria.
Comment