hej, mam ogromny problem z moim makijażem, ponieważ nawet jeśli nie panuje upalna pogoda mój make up szybko przestaje wyglądać świeżo, a mój nos i policzki zaczynają się świecić :/ co mam zrobić ? bardzo denerwuję się tym świeceniem, ponieważ wiem, że wyglądam z tym bardzo nieestetycznie :/ jak dobrze odświeżać i utrzymywać makijaż ? pomóżcie !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak odświeżyć makijaż ?
Collapse
X
-
myślę, że w Twoim przypadku warto zająć się przede wszystkim kwestią podkładu. to właśnie od niego zależy w dużej mierze ostateczny efekt makijażu, więc musi być to kosmetyk dopasowany do potrzeb Twojej skóry. myślę, więc, że warto zainwestować w jakiś porządny matujący podkład, co powinno skutecznie wyeliminować Twój problem
-
szybkim doraźnym sposobem odświeżenia takiego świecącego się makijażu może być bibułka !
jest to mały kawałek cienkiego papieru, który przykładamy do twarzy w przetłuszczonych miejscach, aby oczyścić i odtłuścić je - nie pozostawia na twarzy żadnych śladów, poza nieświecąca cerą
kiedy natomiast musisz radykalnie poprawić kondycję swojego make up'u i masz za mało czasu, aby wykonać nowy, świeży, radzę bibułką usunąć nieświeży podkład i uzupełnić go podkładem mineralnym nakładanym kolistymi ruchami - makijaż zostanie poprawiony w ten sposób w niewidoczny sposób, a podkład mineralny nie spowoduje ponownego pojawienia się przetłuszczonych miejsc na cerze.
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment