Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Czy może ktoś z Was zdecydował ię na połózenie paneli winylowych w kuchni?
Jak Wam się to sprawdziło i czy jesteście zadowoleni?...-
Channel: Tryb Życia
14-07-25, 09:39 AM -
-
Hey there to every single one of our soothing water enthusiasts! There's nothing quite like sinking into a soothing jacuzzi after a stressful day....
-
Channel: Kosmetyki
10-07-25, 06:25 PM -
-
Czy możecie kogoś zarekomendować? I dziewczyny jak sobie radzić z bólem przy stosunku?...
-
Channel: Ciało
09-07-25, 03:35 PM -
-
Jak się ratujecie przed upałem? Ja już mam dosyć, wszystko paruje w powietrzu
-
Channel: Ciało
09-07-25, 12:20 PM -
Comment