Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
hej, ostatnio dowiedziałam się o zabiegu zwanym oczyszczaniem manualnym twarzy i mam do was kilka pytań. na czym polega ten zabieg? boli? ile trwa?...
-
Channel: Kosmetyki
15-10-25, 01:59 PM -
-
Czy ktoś z Was miał bardzo nasilone łuszczenie skóry głowy, takie, że nic już nie pomagało? Mam łuszczycę od lat, ale tym razem wysyp jest wyjątkowo...
-
Channel: Tryb Życia
15-10-25, 11:18 AM -
-
Dziewczyny jak ratować wypadające włosy
Dodam że od porodu przyjmuje kwas foliowy i żelazo (2x feroplex) ponieważ mam ostrą anemię i lekarz...-
Channel: Kosmetyki
15-10-25, 11:17 AM -
-
Robię usługi mobilne — czy są darmowe terminale, które działają w trasie i jak je zdobyć?
-
Channel: Kosmetyki
15-10-25, 11:08 AM -
-
Lekarz wspomniał, że mogę mieć stan przedrzucawkowy, ale nie wiem dokładnie, na jakiej podstawie się to stwierdza. Czy ktoś wie, jakie są kryteria...
-
Channel: Tryb Życia
01-10-25, 01:49 PM -
Comment