Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Zastanawiam się nad osoczem bogatopłytkowym na włosy – dużo osób poleca, ale rozbieżność cenowa między gabinetami jest ogromna. Czy ktoś miał...
-
Channel: Tryb Życia
01-08-25, 12:18 PM -
-
Zastanawiam się nad drink barem na wesele – warto, czy zbędny wydatek?
-
Channel: Tryb Życia
29-07-25, 11:26 AM -
-
Myślę o narożnym oknie w kuchni – czy lepiej zrobić całość otwieraną, czy jednak część fix? Jak to się sprawdza w praktyce?
-
Channel: Tryb Życia
28-07-25, 01:21 PM -
-
Cześć
Czy macie do polecenia jakąś firmę sprzedającą porządne skórzane buty? Szukam białych sneakersów / trampek, aby były wygodne,...-
Channel: Ubrania
25-07-25, 02:21 PM -
-
Cześć! Czy ktoś może polecić sprawdzonego dermatologa w Krakowie? Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem rumienia na twarzy, skóra mnie piecze...
-
Channel: Kosmetyki
25-07-25, 09:56 AM -
Comment