Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Hej, czy w Krakowie znajdę jakiś sprawdzony gabinet od depilacji laserowej bikini? Mam już dość podrażnień i wrastających włosków po maszynce.
-
Channel: Ciało
18-09-25, 01:20 PM -
-
Czy lepiej sprawdza się wanna, czy prysznic – co według Was daje większy komfort?
-
Channel: Tryb Życia
18-09-25, 10:35 AM -
-
Czy ktoś korzysta z taxi na co dzień, np. do pracy? Czy to w ogóle ma sens?
-
Channel: Tryb Życia
15-09-25, 08:21 AM -
-
Czy warto sadzić borówki w ogrodzie, skoro mamy swoje jagody?
-
Channel: Tryb Życia
12-09-25, 01:07 PM -
-
Jakie wino półsłodkie albo owocowe najlepiej sprawdzi się na prezent – coś, co nie jest przesadnie słodkie, ale ma przyjemny smak?
-
Channel: Kosmetyki
12-09-25, 12:39 PM -
Comment