Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

  • biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?

    Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?

  • #2
    Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.

    Comment


    • #3
      Są witaminy które rozpuszczają się w tłuszczach, są to A, D, E i K, zrozumiałe więc, że jeśli wyeliminujemy z diety całkowicie tłuszcze znajdujące się w nabiale to wchłanianie witamin może się pogorszyć

      Comment

      Ciekawostki

      Collapse

      Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

      Najnowsze wątki

      Collapse

      There are no results that meet this criteria.

      Working...
      X