Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Zależy mi, żeby firmowe gadżety wyglądały trochę bardziej „premium”. Robimy sporo dla klientów z segmentu B2B i nie chcę rozdawać czegoś,...
-
Channel: Tryb Życia
26-03-25, 06:23 PM -
-
Babeczki robicie same paznokcie czy jednak wolicie iść do kosmetyczki?
-
Channel: Paznokcie
26-03-25, 02:37 PM -
-
Nie przepadam za typowymi zagłówkami przy łóżku, ale w sypialni chciałabym mieć coś, co trochę zrobi wrażenie i nada klimat. Co można dać zamiast?
-
Channel: Tryb Życia
26-03-25, 08:57 AM -
-
Mamy położone tynki gipsowe twarde ale są nierówności z tynku mąż chce sam położyć gładzie. Jakie polecacie ??? I możecie krok po kroku opisać...
-
Channel: Tryb Życia
13-03-25, 01:36 PM -
-
Możecie doradzić jakiś dobry ekspres do kawy? Chodzi tutaj o zakup ekspresu do kawy do bistro
...
-
Channel: Tryb Życia
13-03-25, 12:23 PM -
Comment