Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Na co zwrócić uwagę przy wyborze miejsca na depilację laserową? Nie chcę trafić gdzieś przypadkowo.
-
Channel: Kosmetyki
24-06-25, 11:35 AM -
-
Czy znajdę tutaj osoby, które chorują na atopowe zapalenie skóry?
Mam to od wielu lat ale mam wrażenie ,ze z roku na rok moja skóra się...-
Channel: Tryb Życia
18-06-25, 12:28 PM -
-
Szukam kosmetyków, które pomogą w problemie atopowego zapalenia skóry.
Co okazało się u Was skuteczne?...-
Channel: Tryb Życia
18-06-25, 12:09 PM -
-
Mamy w firmie open space, około 30 osób i kawa to temat rzeka – każdy coś innego, jedni chcą mocną, drudzy mleczną, inni tylko espresso. Teraz...
-
Channel: Nowe Technologie
30-05-25, 10:49 AM -
-
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że dużo gorzej widzę po zmroku. Prowadzenie samochodu wieczorem to ostatnio spore wyzwanie. Gdzie w Tarnowie warto...
-
Channel: Tryb Życia
28-05-25, 11:56 AM -
Comment