Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Rozważam modernizację naszego ośrodka kultury i patrzę na możliwości oferowane przez Wamat jako sceny producent . Zastanawiam się czy nowoczesne...
-
Channel: Dodatki i Akcesoria
28-08-25, 11:58 AM -
-
Heja
Myślę o modernizacji naszej linii produkcyjnej i rozważam inwestycję w Smart Factory Software oferowane przez Nexelem. Wydaje...-
Channel: Dodatki i Akcesoria
28-08-25, 11:15 AM -
-
Hej, potrzebuję czegoś więcej niż zwykłe maseczki na gumce. Chcę wiedzieć, czym różnią się chirurgiczne maski od półmasek FFP2/FFP3 i kiedy...
-
Channel: Tryb Życia
25-08-25, 11:21 AM -
-
Rozgrywka w big bass demo to idealny sposób, by odkryć, jak działa zbieranie symboli i dlaczego dynamiczne role potrafią zaskoczyć nawet doświadczonych...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
22-08-25, 08:40 PM -
-
Mam lekką postać łuszczycy, ale ostatnio po operacji (narkoza + leki) zmiany niemal całkiem zniknęły. Ciekawi mnie, czy to przypadek, czy ktoś...
-
Channel: Włosy
22-08-25, 11:07 AM -
Comment