Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Witaj w krainie kwiatowej metamorfozy, gdzie natura przenika do Twojego salonu w najpiękniejszy sposób za pośrednictwem dekoracyjnych doniczek! Jeśli marzysz o odświeżającym, zbalansowanym i pełnym życia wnętrzu, to artykuł jest właśnie dla Ciebie. Poznaj sposoby na wzbogacenie swojego salonu zielenią, korzystając z inspirujących pomysłów na kwiaty w ozdobnych pojemnikach.
Ożyw salon naturą - inspirujące pomysły
Ożyw salon za pomocą kwiatów, które nie tylko...-
Channel: Inne
28-04-24, 08:46 PM -
Comment