Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?
Collapse
X
-
Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment