Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

  • biały ser i mleko - dlaczego nie 0%?

    Słyszałam, ze bez sensu jest kupować biały ser i mleko 0%, bo nie wchłaniają się witaminy i minerały. To prawda? Czy jest jakiś inny powód, dla którego lepiej wybrać np 1,5 % ? A może jednak lepiej 0??? Wiecie coś na ten temat?

  • #2
    Prawda też, że białko z produktów mlecznych ogólnie źle się wchłania. Tłuszcze z nabiału są tłuszczami nasyconymi i są strasznie niezdrowe, ale też słyszałam o tym że tłuszcze są potzebne dla lepszego wchłaniania mikroelementów. Ale bez przesady 0,5% dla mleka jest optimum, natomiast ser biały może być 0%, np. ja robię z nim makaron ze szpinakiem i wtedy dodaję też oliwę z oliwek, a więc ma być w porządku.

    Comment


    • #3
      Są witaminy które rozpuszczają się w tłuszczach, są to A, D, E i K, zrozumiałe więc, że jeśli wyeliminujemy z diety całkowicie tłuszcze znajdujące się w nabiale to wchłanianie witamin może się pogorszyć

      Comment

      Ciekawostki

      Collapse

      Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

      Najnowsze wątki

      Collapse

      Working...
      X