ostatnio zaczęłam odczuwać dotkliwe bóle pleców i kręgosłupa. nie jest to spowodowane nadciągnięciem jakiegoś mięśnia czy skrzywieniem kręgosłupa, więc chciałabym jakoś sama zaradzić temu problemowi. powiedzcie, czy znacie jakieś ćwiczenia, które mogłyby mi przynieść ulgę ? czy Wy również borykacie się czasem z takim problemem, a jeśli tak to jak sobie z nim radzicie ? basen ? ćwiczenia (jeśli tak, to jakie ?) ? masaż ? pomóżcie, boli !
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ból pleców i kręgosłupa :/
Collapse
X
-
Basen, bardzo dobry pomysł, ale raczej musiałabyś jakiś czas na niego pochodzić, żeby podziałało. Proponuję tzw. "kobrę". choć nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa. Ćwiczenie nie wymaga ani dużo nakładu pracy ani jakichś specjalnych uzdolnień w kierunku ćwiczeń fizycznych
Polega to na tym, że kładziesz się na brzuchu z rękoma wzdłuż tułowia a następnie wychylasz się do tyłu jedynie przy użyciu mięśni brzucha i trzymasz w takiej pozycji pare sekund. Możesz też robić podobnie, tyle tylko, że podpierać się rękami i jednocześnie wyginać jak najdalej w łuk. Powinno pomóc
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment