Wszędzie teraz głośno o wyborach ( i bardzo dobrze, bo to niesłychanie ważna sprawa ), ale chciałabym zapytać was, czy tak naprawdę wiemy, na kogo głosujemy? Ja 20.06 zagłosowałam. Wiem trochę o tej partii, znam MNIEJ WIĘCEJ jej orientację, ale tak naprawdę nic nie wiem o jej planach na przyszłość. Mowie tu o projektach ustaw, o tym, czego miałyby dotyczyć i JAK konkretnie rozwiązywać nasze problemy. Ja nie jestem osobą, która nie interesuje się polityką, ale nie mam takze czasu, aby dokładnie zagłębiać się w czytanie programów poszczególnych partii i kandydatów... Chciałabym was zapytać, czy wiecie na kogo głosujecie i, czy jest to wasz wybór, czy może sugerujecie się tym, jak decydują wasi rodzice, rodzina, przyjaciele ? I, czy wiadomości nt kandydata czerpiecie z TV, czy szukacie informacji na stronach?
Uważam, ze tylko głupia osoba mogłaby powiedzieć "ja się polityką nie interesuję", bo jednak w pewnym stopniu głosując, decydujemy o swojej przyszłosci i najblizszym otoczeniu. Wiemy, co wybieramy? Czy tylko pozornie wiemy?
A i .. Ja nie pytam, na kogo oddałyście głos.
Uważam, ze tylko głupia osoba mogłaby powiedzieć "ja się polityką nie interesuję", bo jednak w pewnym stopniu głosując, decydujemy o swojej przyszłosci i najblizszym otoczeniu. Wiemy, co wybieramy? Czy tylko pozornie wiemy?
A i .. Ja nie pytam, na kogo oddałyście głos.
Comment