Lekkie posiłki zwykle nie sprawiają mi problemu, ale kiedy zjem coś smażonego albo bardziej sycącego, brzuch reaguje natychmiast: czuję rozpieranie, przelewanie i ból po lewej stronie pod żebrami. Choć dbam o zdrowie, mam wykrytą bakterię Helicobacter pylori. Ciepła woda z kurkumą i octem pita rano trochę łagodzi objawy, ale nie rozwiązuje problemu przy większych porcjach.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sposoby na poprawę trawienia
Collapse
X
-
Dysbioza jelit. Bardzo często występuje niezdiagnozowane sibo. Bywa ze jakiś pokarm ktory jemy powoduje przerost niekorzystnych bakterii. Ja bym wprowadziłam post przerywany z wyłączeniem cukru, duzej ilosci owocow ,białej mąki i produktów z mleka krowiego na jakiś czas. Obserwowala organizm I jesli bedzie lepiej to po woli bym wprowadzała te produkty. Koniecznie nie od razu wszystkie.
Polecam też poczytac sobie o żywych octach:
Naturalny ocet jabłkowy do picia to tradycyjnie fermentowany, pełen wartości napój wspierający codzienną dietę i naturalną równowagę organizmu.
Mają bardzo dobry wpływ na trawienie oraz na ogólne samopoczucie.
Najnowsze wątki
Collapse
-
Lekkie posiłki zwykle nie sprawiają mi problemu, ale kiedy zjem coś smażonego albo bardziej sycącego, brzuch reaguje natychmiast: czuję rozpieranie,...
-
Channel: Tryb Życia
Wczoraj, 01:45 PM -
-
Opadnięte powieki, worki pod oczami, które mam od zawsze, jest to kwestia genów
Mam 21 lat i hashimoto, czy plastyka powiek będzie dobrym pomysłem?...-
Channel: SPA
Wczoraj, 10:34 AM -
-
Jakie są koszty startu małego salonu i na czym można zaoszczędzić na początku?
-
Channel: Kosmetyki
Wczoraj, 10:01 AM -
-
Jestem ciekawa, jakie macie podejście do ubierania się. U mnie to wieczne niezdecydowanie: komfort czy bardziej kobiecy styl? Do tego często mam problem...
-
Channel: Ubrania
12-02-26, 01:22 PM -
-
Mam nieregularne miesiączki i dziwne bóle podbrzusza od kilku miesięcy - myślicie że to może być coś poważnego? Boję się iść do lekarza.
-
Channel: Tryb Życia
11-02-26, 03:29 PM -

Comment