Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nordic walking :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nordic walking :)

Otóż- kupiłam sobie kijki specjalne, poczytałam w internecie i...mam zamiar spróbować. Słyszałam, że nordic walking rozwija i ćwiczy wiele partii ciała. Mam nadzieję troszeczkę przy tym schudnąć i wymodelować sylwetkę A co Wy o tym sądzicie? Czy któraś z Was probowała tego sportu? Przynosi efekty? Podzielcie się swoimi doświadczeniami

Ten sport jest świetny!!! Szkoda, że w Polsce jeszcze nie jest tak bardzo popularny jak w innych krajach, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie to się zmieni. Jest fajny, bo modeluje nie tylko nogi, tak jak przy zwykłym chodziarstwie, ale też ręce (przez kijki oczywiście). Co najważniejsze- nei wmaga od nas jakiejś specjalnej kondycji fizycznej, więc jest dobry w każdym wieku.

Comment

Zgadzam się- bardzo fajny, ogólnorozwojowy sport, ale... gdy umie się go uprawiać! Szczerze radziłabym ludziom zanim się zabiorą za spacer z kijkami, troszkę poczytać w internecie na temat technik chodzenia, albo odżałować trochę kasy i wynająć trenera na pierwszy spacer Bo nieraz się widzi ludzi ze sprzętem do nordic walking ale np. rękami nie pracują i kijki ciągają za sobą :/ a to wszystko jest do wyuczenia

Comment

Ciekawostki

Collapse

Glamourina
      Glamourina pokazuje swoje stylizacje, skomentuj je TUTAJ.
      masaż tantryczny warszawa

Najnowsze wątki

Collapse

Working...
      X