Otóż- kupiłam sobie kijki specjalne, poczytałam w internecie i...mam zamiar spróbować. Słyszałam, że nordic walking rozwija i ćwiczy wiele partii ciała. Mam nadzieję troszeczkę przy tym schudnąć i wymodelować sylwetkę A co Wy o tym sądzicie? Czy któraś z Was probowała tego sportu? Przynosi efekty? Podzielcie się swoimi doświadczeniami
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nordic walking :)
Collapse
X
-
Ten sport jest świetny!!! Szkoda, że w Polsce jeszcze nie jest tak bardzo popularny jak w innych krajach, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie to się zmieni. Jest fajny, bo modeluje nie tylko nogi, tak jak przy zwykłym chodziarstwie, ale też ręce (przez kijki oczywiście). Co najważniejsze- nei wmaga od nas jakiejś specjalnej kondycji fizycznej, więc jest dobry w każdym wieku.
-
Zgadzam się- bardzo fajny, ogólnorozwojowy sport, ale... gdy umie się go uprawiać! Szczerze radziłabym ludziom zanim się zabiorą za spacer z kijkami, troszkę poczytać w internecie na temat technik chodzenia, albo odżałować trochę kasy i wynająć trenera na pierwszy spacer Bo nieraz się widzi ludzi ze sprzętem do nordic walking ale np. rękami nie pracują i kijki ciągają za sobą :/ a to wszystko jest do wyuczenia
Comment
Najnowsze wątki
Collapse
-
Higiena w salonie kosmetycznym jest kluczowa. Zwróć uwagę na czystość pomieszczeń, narzędzi i produktów, które są używane. Upewnij się, że...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:10 PM -
-
Czasami najlepsze prezenty to te, które mają znaczenie sentymentalne. Może to być coś, co przypomina o wspólnych chwilach, na przykład album ze...
-
Channel: Przyjęcie - Restauracja - Samochody
06-10-24, 11:08 PM -
Comment